Jumaat, Mei 09, 2008

selamat semua..


pagi ini..
Alhamdulillah..
internet okei utk sy update blog...
:D
*******************
saya melihat
Feedjit (Live traffic feed)
yang bru saya add minggu lepas di blog saya..

suke feedjit ini..
sbb dia trace dr mana org2 yang view "link tu" arrived..
so..
bleh take note...
(sebenarnya xbgus sgt this feedjit.. knapa? huk3 sbb mcm xda privacy skit.. may be~~)

**************
dr situ dpt trace beberapa link.. :D
so sy add some new links
kak kam
kak aina
(new link)
kak piJot
(bru prasan..upanya sy tak link kat akak lg...he3)

cik shad

*************************
gambar2 ini semasa sy di
CJ..
(cyberjaya)
(mungkin ada kaitan skit dgnCJ7... yg chumil itu.. :D nge~)





************
IU DINNER TAMAT
*************

Tapi disambung dgn USRAH WIDA INSTITUSI USRAH, Kampus Melaka..

Alhamdulilah..
suasana sgt meriah..

walau ada beberapa kelemahan.
(learn!!! ambil tugasan dgn full concern..)



walau ada yg janji nak dtg..
tapi xdpt hadir..
~sape la tu eh? erm.... ~ :D

************************
tapi sblum usrah wida..
Alhamdulillah..
saya sempat 'berlari" ke pahang..
kenapa pulang?
sebab nak pulang... hu3

Alhamdulillah..
bertemu dgn permata hati.
emak&ayah..


-adik saya nk g skolah-
**************
edit gmbar from I luv Islam...

Usrah wida disampaikan oleh Ustaz Najib.
Penasihat Biro Dakwah Dan Tarbiyah
yang sentiasa komited dlm berusrah
Terima kasih banyak kepada ustaz..

Ucapan terima kasih juga kepada penasihat
IU
Mdm Niza
&
Ustaz Fahim

Kepada penasihat2 biro yang lain...
Kak faizah,
Abg Sham
Abg khair
Mr Halim
Mdm Rasyhidah

Dan juga
Mdm Sharmini
Kak Ina ..
dan ahli IU semua..

Jasa kalian kami kenang dan hargai..
Semoga Allah shj dapat membalas jasa kalian..

**************
beberapa point drpd usrah wida' (usrah terakhir) bg sesi akademik 2007/2008


Imam Al-Ghazali menyebut :Sesungguhnya perkara-perkara/masalah yang berlaku pada masa ini bukan disebabkan kerana tidak ada orang yang memberi nasihat, tapi masalahnya... penerimaan nasihat..

****

Demi
masa!
Sesungguhnya manusia dalam kerugian,
Kecuali
orang-orang yang percaya,
dan membuat kerja-kerja
kebaikan,
dan saling berwasiat pada yang benar,
dan saling
berwasiat untuk bersabar.
(103:1-3)
*berwasiat : berpesan

***

Ustaz selalu ckp tentang khauf(takut) dan raja' (harap)

***

kita orang Islam..
tapi malu nak menunjukkan syiar Islam..
tanda kita sbg Islam...

***

Hadith nabi : Ibda' bi nafsih (mulakan dgn diri kamu)...
maksud penuh,
"Mulakan dengan diri kamu, kemudian dengan mereka yang berada di sekeliling kamu."
Dlm hadith yang lain..
"Mulakan dengan diri kamu, kemudian pindahkan kepada yang lain"

"mulakan dgn diri kita.. dan dalam waktu yang sama pada sahabat2 kita"

***

Janganlah kamu membenci amal soleh,melainkan orang-orang yang jahil

***

Benda yang paling perlu kita jaga, adalah benda yang tidak hilang manfaatnya
***
coming soon from ummahflims ;)



count my posts : 78 posts..
(not really an active blog.hu~~)

Wallahu'alam..

Salah dan silap
harap dapat dimaafkan..

Selamat menduduki final exam..


ps : start type 10 a.m tp finished on 1 pm.
hu3..slah satu sbb sy mls update blog.. :D
takes time ...
(sbb update blog sambil berjalan-jalan di blog orang lain.. :D )


1 comments:

al-kandahlawi berkata...

ibda' binafsih,summa intiqal