Isnin, Jun 29, 2009

IzinNya, cahaya kembali.. :)





Alhamdulillah..
dapat menikmati kemudahan internet di rumah baru..
terima kasih atas usaha adik nurafaz dan adik nadia..
dalam misi untuk set up wifi@home dirumah baru ni.. ;)
berjaya..!! Alhamdulillah...

--------------

Hampir sebulan blog ini tidak diupdate..
[Mohon Maaf buat sipa2 yg bertanya "bila nak update?"
(buat saya rasa bersalah sbb tak update
dan buat diri semangat utk mengupdate
:)
[...walau sedar hakikat blog ini,sebenarnya biasa2 je... :D]

-------
setelah selesai final exam..
tugasan2 yang berbaki diselesaikan..
dan temujanji bersama adik2 yg teringin sgt ke zOO Melaka saya dahulukan.. :)



dan kemudian..
baru bergegas menghabiskan sesi mengemas rumah lama
untuk berpindah ke rumah baru...

terima kasih atas bantuan sis zini bersama cik TANnya dan sis iQa, dgn cik AEQnya
yang sudi membantu
sesi memunggah barang2 kami ... :)
Alhamdulillah..
semasa malam terakhir sebelum berangkat pulang ke kampung halaman..
sesi memunggah selesai..
[malam tu, sy tumpang rumah sis Ecah (jiran baru.. =)..
sbb dkt rumah dah tak ada org.. ~]

*****

Kali ini MMU telah memendekkan cuti semestar,
dari 3 minggu menjadi 2 minggu..
Cuti yang singkat, bertambah singkat tempohnya buat saya..
apabila.. cuma beberapa hari sahaja untuk saya dapat bersama-sama keluarga..
kerana sy perlu pulang awal ke kampus untuk melaksanakan
tugasan sebagai komiti minggu orientasi..
atau panggilan uniknya di MMU sbg OC (Orientation Committee)

*******
buat
ayah dan emak..
insan yang sangat memahami diri ini..
kalian adalah insan yang bnyak berkorban untuk anak mu ini...
bukan sahaja wang dan tenaga..
bahkan jiwa kalian..

kerana acap kali diri ini mendengar rintihan dan kenyataan dari rakan2
yang ayah ibu mereka agak sukar memberikan pelepasan untuk mereka bergiat aktif dalam aktiviti kampus..
dan lebih2 lagi bila musim cuti..

namun kalian,
masih cuba memahami,
bahkan sangat bertoleransi dengan anak mu ini..
kalian adalah insan yang banyak berkorban jiwa..
kepercayaan dr ayah dan emak,
akak hargai dan syukuri ..
Alhamdulillah,Ya Ilahi...



[sempat menikmati bubur jagung emak yg enak.. ]

[udang yang ayah dapat tangkap..]

**************
antara suasana orientasi 09/10..


[semasa hari pendaftaran ..]

[di Main Hall.. briefing..]

[di awal pagi.. beratur lurus2 ya dik..]

[di CLC ..]

video
penglibatan dalam aktiviti ini,tidak saya niatkan untuk "saja2, sia2 atau suka2.."tapi sebagai pelaburan untuk mendapatkan keredhaanNya..misi dakwah dan perjuangan keranaNya..dan untuk Islam tercinta..
Namun tidak dapat dinafikan..terkadang ada khilaf dan alpa yang dilakukan..terutama dalam menjaga hati..jelas..diri masih lagi lemah..masih bnyak yang perlu diperbaiki..sunat taubat perlu ditambah
lagi
Ya Allah, ampunkan hamba Mu ini..

0 comments: